Kreditupplysning 031 - 725 50 00

Fått brev från Creditsafe?

Fått brev från Creditsafe?

Har du frågor om dig som privatperson?

Här har vi samlat nyttig information för dig som har frågor om din upplysning.

Personupplysning

Visste du att?

Varje dag går över 600 företag i konkurs i Europa. Vi hjälper dig undvika kreditförluster. I samband med en kreditupplysning - skickas alltid en omfrågekopia

Om du har fått hem ett brev innehållandes en kopia på din kreditupplysning innebär det att någon av Creditsafes kunder tagit en upplysning på dig som privatperson, på din enskilda firma eller på ditt handels- och kommanditbolag. Aktiebolag omfattas inte av denna lag.

Creditsafe är enligt kreditupplysningslagen skyldiga att skicka ut en omfrågekopia varje gång en kreditupplysning lämnas ut
om en privatperson, enskild firma samt handels- och kommanditbolag. Aktiebolag är den enda bolagsform som inte omfattas av denna lag. I samband med att en kreditupplysning görs, skickas med automatik en omfrågekopia till dig där du kan se vilket företag som har tagit upplysningen på dig.

 

 

 

 

 


FAQs

Varför har en kreditupplysning tagits på mig?

En vanlig anledning till att en kreditupplysning görs är att man ingått ett kreditavtal, exempelvis köpt något på avbetalning eller valt att betala via faktura. En kreditupplysning kan även tas om det är nödvändigt att göra en ekonomisk riskbedömning, t ex om du ska hyra en lägenhet.

Är du osäker på varför upplysningen tagits på dig, kontakta frågeställaren i brevet.

Hur vet jag vilket företag som har tagit upplysningen?

I brevet som vi skickar hem till dig står det under rubriken "frågeställare" vilket företag som begärt en upplysning på dig. Om du vill veta varför upplysning tagits, måste du vända dig direkt till det specifika företaget - alltså frågeställaren. Denna informationen kan Creditsafe inte svara på.

Påverkas kreditbetyget av antalet omfrågningar?

Nej! Creditsafe sänker inte ditt kreditbetyg baserat på hur många företag som hämtat en kreditupplysning på dig. Din kreditbedömning baseras endast på den information som just den dagen finns registrerad i våra databaser. Antalet kreditupplysningsförfrågningar påverkar därmed varken rating, scoring eller framtida kreditomdömen.

Jag har frågor om innehållet i min kreditupplysning

För frågor gällande innehållet i din kreditupplysning eller om du önskar veta vilken information som finns registrerad på dig, fyll i ett registerutdrag och skicka det till [email protected]. Det går också bra att skicka in registerutdraget via post, skicka det till Creditsafe, Box 320, 401 25 Göteborg. Beställning av registerutdrag måste göras skriftligen och undertecknas. Observera att det inte får att ta del av denna information via telefon.

Du kan även ladda ner gratisappen Tink för att se dina betalningsanmärkningar och skuldsaldo direkt i mobilen. Appen är till för att du enkelt ska kunna bevaka din identitet. Uppdatering sker dagligen och appen visar informationen om dig från Creditsafes databas. Tink-appen finns till både iPhone och Android och är helt kostnadsfri. Du får även information om ditt kreditbetyg samt direkt besked om när ny information tillkommer, exempelvis nya inkomstsuppgifter. För att ta del av dina uppgifter loggar du in med bank-ID.

Kan jag få min omfrågekopia (kreditupplysning) digitalt?

Ja, Creditsafe samarbetar med Kivra för digital distribution av din kreditupplysning. Genom Kivra kan vi erbjuda privatpersoner möjligheten ta emot sin omfrågekopia digitalt och på så sätt få tillgång till sin kopia snabbare.

Om du fortsättningsvis önskar få din kopia digitalt, registrera dig på www.kivra.se så kommer du vid nästa kreditupplysning att få ett meddelande om att kunna läsa kopian digitalt. Om du väljer att inte öppna din digitala omfrågekopia, så distruberas kopian alltid via traditionell post. Kivra är helt kostnadsfritt.


Creditsafe är enligt kreditupplysningslagen skyldiga att skicka ut en omfrågekopia

Registervård

Information är färskvara. När uppdaterade du ditt kundregister senast?

Utland

Creditsafe tillhandahåller utlandsupplysningar på 240 miljoner företag.

Integrerat

Vi erbjuder flexibla lösningar för inbyggd kreditinformation.

Vänligen fyll i dina uppgifter nedan för att få ett nytt lösenord.

Ditt användarnamn

Din e-post

Användarnamnet eller e-postadressen är tyvärr inte giltigt. Vänligen kontakta vår support på telefon 031-725 50 50.
Ett nytt lösenord har nu skickats till din e-post.