Kreditupplysning 031 - 725 50 00

För dig som privatperson

För dig som privatperson

Visste du att?

Varje dag går över 600 företag i konkurs i Europa. Vi hjälper dig undvika kreditförluster. Är du privatperson och har frågor gällande din kreditupplysning?

Här har vi på Creditsafe samlat nyttig information för dig som privatperson och för dig som vill veta hur du ska gå tillväga för att ta del av din egen kreditupplysning. Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta oss på [email protected] eller 031-725 50 00.

Idverification (1)

Din kreditupplysning via post:
Begär ett gratis registerutdrag

Om du önskar en kreditupplysning på dig själv eller har frågor gällande innehållet i din kreditupplysning, så måste du begära ett registerutdrag. Det går inte att ta del av denna information via telefon.

Ladda ner och fylla i ett registerutdrag här. Begäran måste ske skriftligen samt undertecknas. Du har rätt till att få ett registerutdrag kostnadsfritt en gång per år. Registerutdraget skickas till din folkbokföringsadress.

Tips!
Det går också bra att skriva ditt fullständiga namn, ditt personnummer samt underskrift på ett papper och posta in till oss, alternativt fota med din mobilkamera och skicka in på mail.

Skicka in din beställning till [email protected] eller via post till Creditsafe, Box 320, 401 25 Göteborg.Brev

Hur vet jag vem som tagit en upplysning på mig?

Har du fått hem ett brev innehållandes en kopia på din kreditupplysning innebär det att någon av våra kunder nyligen har tagit en upplysning på dig. För att kontrollera vilket företag som tagit upplysning, se efter vem som står som frågeställare i brevet.

Creditsafe är enligt kreditupplysningslagen skyldiga att skicka en omfrågekopia varje gång en upplysning lämnas ut om en privatperson, enskild firma samt handels- och kommanditbolag. Har du frågor om varför upplysningen tagits, måste du kontakta företaget som står som frågeställaren i brevet. 

Läs mer om omfrågekopia »Creditsafe Scoring

Påverkas din scoring/kreditbetyg av antalet omfrågningar?

Nej, Creditsafe sänker inte ditt kreditbetyg baserat på hur många företag som hämtat en kreditupplysning.

Din kreditbedömning baseras endast på den information som just den dagen finns registrerad i våra databaser. Vi sparar inte information om vilka företag som tidigare gjort förfrågningar och antalet kreditupplysningsförfrågningar påverkar därmed varken rating, scoring eller framtida kreditomdömen.


Tink

Din kreditupplysning online:
Ladda ner appen Tink ID-Koll

Tink är en gratis app som du kan ladda ner för att se dina betalningsanmärkningar samt om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden direkt i mobilen. Appen är till för att du enkelt ska kunna bevaka din identitet. Uppdatering sker dagligen och Tink visar informationen om dig från Creditsafes databas.

Tink-appen finns till både iPhone och Android och är helt kostnadsfri. Du får besked när ny information tillkommer, exempelvis nya inkomstsuppgifter eller anmärkningar. För att ta del av dina uppgifter loggar du in med bank-ID Det är bara du själv som kan komma åt din information.

Ladda ner Tink ID-koll »
Spärra personnummer

Spärra ditt personnummer

Är du utsatt för bedrägeri eller identitetsstöld, rekommenderar vi att du snarast spärrar ditt personnummer hos Creditsafe eller hos ett av de andra kreditupplysningsföretagen.

Här kan du registrera en tillfällig bedrägerispärr.
När du spärrat din kreditupplysning försvårar du för bedragaren att ta krediter eller få lån beviljade i ditt namn. Efter att du spärrat dig hos Creditsafe verkställs spärren även hos Bisnode, UC, Syna och Decidas inom en timme. En tillfällig bedrägerispärr finns kvar i våra system i 14 dagar. För att en spärr ska finnas kvar längre, krävs att du skickar in en kopia på din polisanmälan. När vi mottagit din kopia förlängs spärren i upp till 5 år.

Läs mer om bedrägerispärr »Betalningsanmärkningar

När får jag en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning uppkommer efter att en person eller företag inte har betalat sina skulder i tid. Det är först efter att Kronofogden har fastställt skulden som kreditupplysningsföretagen registrerar det som en anmärkning.

Creditsafe hämtar dagligen uppgifter om nytillkomna skulder och registrerar det i våra register. För att ta reda om du har betalningsanmärkningar registrerade på dig måste du begära ett registerutdrag, du kommer då att få din egen upplysning hemskickad (se ovan).

Läs mer om betalningsanmärkningar »
Creditsafe är världens mest använda leverantör av kreditupplysningar.

Webinarium

Passa på att anmäla dig till våra kostnadsfria utbildningar varje vecka.

3D Ledger

Identifiera luckor i din reskontra med hjälp av 3D Ledger.

Integrerat

Vi erbjuder flexibla lösningar för inbyggd kreditinformation.

Vänligen fyll i dina uppgifter nedan för att få ett nytt lösenord.

Ditt användarnamn

Din e-post

Användarnamnet eller e-postadressen är tyvärr inte giltigt. Vänligen kontakta vår support på telefon 031-725 50 50.
Ett nytt lösenord har nu skickats till din e-post.